Artiklar i detta avsnitt

Flytta tillbaka elev till väntelista

Vad?

En elev som har tagits från väntelistan och lagts till en bokning kan flyttas tillbaka till väntelistan igen, med bibehållet ansökningsdatum.

Varför ?

Eleven kan flyttas tillbaka till väntelistan om hen av någon anledning inte ska gå kursen men vill fortsätta stå i kö.

Hur?

Steg 1: Leta upp eleven

  • Gå till elevkortet
  • Leta upp den aktuella kursen

Steg 2: Flytta eleven till väntelistan

  • Klicka på de tre prickarna längst ut till höger och välj "Flytta tillbaka till väntelistan"
  • Du får upp en ruta där du har möjlighet att skriva en anteckning som visas i väntelistan
  • När du är klar klickar du på "Flytta tillbaka till väntelistan"
  • Eleven får nu tillbaka sin plats på väntelistan med sitt ursprungliga ansökningsdatum.

Steg 3: Redigera ansökningsdatum (vid behov)

  • Vill du ändra datumet klickar du på de tre prickarna och väljer "Redigera"
  • Sedan justerar du ansökningsdatumet och klickar på "Spara"

Vad blir resultatet?

  • Eleven tas bort från kursen
  • Elevens tidigare plats på väntelistan aktiveras med bibehållen kötid
  • Avgiften för kursen försvinner om den inte redan är fakturerad
  • Superanvändare kan se ändringen i elevloggen
  • Vårdnadshavare och elev kan se ändringen när de loggar in i SpeedAdmin Play!

Alternativ: Återställ ansökan

När du flyttar tillbaka en elev till väntelistan försvinner avgiften för kursen. Om eleven har gått ett tag i kursen och ska betala är det bättre att du först avslutar kursen på elevkortet.

Sedan scrollar du ner till rubriken "Väntelista" på elevkortet och gör följande:

  1. Bocka ur kryssrutan "Aktiv"
  2. Klicka på de tre prickarna längst till höger
  3. Klicka på "Återställ ansökan"

Vanliga frågor

Varför går det inte att flytta tillbaka eleven till väntelistan?

Det går bara att flytta tillbaka en elev till väntelistan om hen lades till bokningen från väntelistan. Har eleven lagts till via knappen "Lägg till befintlig elev" går det inte att flytta tillbaka eleven till väntelistan.

Varför hittar jag inte knappen "Flytta tillbaka till väntelistan"?

För att kunna se och använda funktionen "Flytta tillbaka till väntelistan" krävs rättigheten "Flytta elev från en kurs tillbaka till väntelistan" (DELETE_SIGNUP_RESTORE_WAITINGLIST). 

Var denna artikel till hjälp?
0 av 0 tyckte detta var till hjälp